Like Njoy kinderdagverblijf Zoetermeer Share Njoy kinderopvang Zoetermeer Youtube kanaal kinderdagverblijf njoy Feed kinderdagverblijf Zoetermeer

Dagindeling

  • Njoy is een kinderdagverblijf dat deskundige kinderopvang biedt voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Door een natuurlijke en huiselijke omgeving te creëren en een uniek en verantwoord pedagogisch beleid te voeren, biedt Kinderdagverblijf Njoy kwaliteit die aansluit bij de wensen van ouders en/of verzorgers. Njoy biedt een veilige omgeving waarin uw kind makkelijk vertrouwd kan raken en waarin wij, als kinderdagverblijf, een bijdrage kunnen leveren aan een optimale ontwikkeling van uw kind.

Njoy bied een dagprogramma aan waarin ruimte is voor verschillende individuele verschillen en een dagritme dat regelmaat en vastigheid geeft. Een vertrouwd dagritme geeft houvast aan kinderen en aan de pedagogisch medewerkers. De mate waarin kinderen een individueel dagritme moeten kunnen volgen of houvast vinden in het ritme van de groep, verschilt sterk per leeftijd.

In de babygroep wordt zoveel mogelijk het eigen ritme van de baby aangehouden wat betreft, het slapen en verschonen. Zodra de baby’s overgaan naar de dreumes groep krijgen ze een wat vaster dagritme en kan er worden toegewerkt naar het ukken peuter dagritme. Door er soepel mee op te gaan wordt er per kind bekeken wat de behoeftes zijn. Het dagritme is ruim gepland waardoor kinderen niet gehaast hoeven te doen. Er wordt rekening mee gehouden dat de overgangen van de ene naar de andere activiteit rustig moeten kunnen verlopen. Het dagritme wordt gemarkeerd door vaste onderdelen van het dagprogramma, zodat de kinderen snappen wat er gaat gebeuren.

Een indicatie:
Om 7.30 tot 9.00…
…ontvangen we de  kinderen en ouders.  Er wordt goed afscheid genomen door de ouders..
Tussen 8.00 en 9.00 uur…
…staan er leuke activiteiten op tafel zodat uw kindje de dag rustig aan tafel kan beginnen. Als ze liever vrij spelen, mag dit ook.
Om 9.00 uur zijn alle kinderen aanwezig.

Rond 9.00
…voor elk eetmoment en na elk toilet bezoek worden de handen gewassen. Het is tijd voor een tussendoortje. Er wordt als tussendoortje wisselend gekozen tussen een cracker of rijstwafel met iets hartigs erop of een beschuitje of lange vinger en natuurlijk wat drinken.
Na elk eet/drink moment worden de kinderen verschoond, anderen gaan op gezette tijden en naar behoefte naar het toilet. (dit gebeurt uiteraard ook direct wanneer nodig)
Gedurende de gehele dag wordt er door de kinderen gespeeld, individueel maar ook in groepsverband. Er worden groepsactiviteiten aangeboden, zoals tekenen, knutselen, verven, plakken of een spelletje. We stimuleren de kinderen om mee te doen, maar alleen spelen mag ook. Wanneer het weer het toelaat spelen we ook buiten. Er wordt een balans gezocht in drukkere en rustige activiteiten. Uitgangspunt is bij alles: Goed te kijken en te luisteren naar de behoefte van het individuele kind.

Rond 11.30…
…gaan we aan tafel voor de broodmaaltijd.
Om te beginnen zingen we een liedje:
Smakelijk eten, smakelijk eten
Hap hap hap
Hap hap hap
Dat zal lekker smaken
Dat zal lekker smaken
Eet maar op
Eet maar op
Eet smakelijk allemaal
De kinderen krijgen op hun eerste broodje iets hartigs en op de volgende broodjes mogen ze zelf kiezen wat ze er lekker op vinden. Daarna is het weer verschoningstijd.

Tussen 12.30 en 13.00 uur…
..De kinderen die ‘s middags slapen worden naar hun bedje gebracht. De wakkere peuters kunnen vrij spelen.

Rond 15.30 uur…
…zijn de slapers ook wel weer wakker, en gaan we  aan tafel voor fruit en drinken. Voor de kleine kinderen wordt het fruit gemalen en voor de grotere wordt het fruit in stukjes gesneden. Om te beginnen zingen we een liedje.
Appels, peren en bananen
Gaan erin door onze mond
Appels, peren en bananen
Maken onze buikjes rond.

Dan is het weer fijn om te spelen, te knutselen of muziek te maken, voor te lezen of buiten te spelen.

Vanaf 16.30 uur…
…kunnen de kinderen weer opgehaald worden door hun ouders.
Kinderen die om 17.30 nog bij ons zijn, krijgen een lekkere cracker met smeerkaas of smeerworst en wat te drinken.
Dit is een globale dagindeling; iedere dag wordt opnieuw bekeken wat er met de kinderen word gedaan. Een en ander is daarbij afhankelijk van het weer, de groepssamenstelling en de stemming van de kinderen.
Wij sturen daarbij aan het einde van de dag, in verband met vermoeidheid van de kinderen, bewust op rustige activiteiten. Vaak vullen we dat samen in met het spelen aan de tafel, het doen van spelletjes en/of (voor)lezen van boekjes.

18.30…
…het kinderdagverblijf wordt gesloten.